Senaste nytt

Kyle Wyman tar segerplatsen

|
Marknad Bike

(MARKHAM, ON) 9 mars 2024 - Harley-Davidson® Factory Racing-föraren Kyle Wyman tog en dubbel på Daytona genom att vinna de två första MotoAmerica Mission King of the Baggers-loppen för säsongen 2024 på Daytona International Speedway i Daytona Beach, Florida. Harley-Davidson® Factory Racing-föraren James Rispoli slutade på tredje plats i båda loppen. Wyman och Rispoli åkte på teamets nya tävlingsklara 2024 Road Glide®-motorcyklar.

Team Saddlemen-föraren Cory West körde en tävlingsklar Harley-Davidson® Pan America® 1250 Special-motorcykel till seger och toppade en hel Harley-pall i Mission Super Hooligan-loppet på lördagen. Team Saddlemen-föraren Jake Lewis kom tvåa, och Gator Harley/KWR-föraren Cody Wyman var trea och fullbordade sopningen. West slutade också på tredje plats i Super Hooligan-loppet på fredagen och leder serien efter två av tio planerade rundor.

Det första King of the Baggers-loppet på fredagen såg en dånande grupp av 17 bagger-racemotorcyklar som toppade 185 mph på den högbankade ovalen på den 3,52 miles långa Daytona International Speedway-banan. Wyman och Rispoli var en del av en fyrbilgrupp som slogs om ledningen under hela loppet och startade den sista av sex varv åtskilda med mindre än en sekund. Wyman hade varit snabb genom chikanen på baksidan hela loppet och på det sista varvet fick han en stark acceleration ut ur den sista kurvan för att passera Factory Indian-föraren Troy Herfoss för ledningen när de kom in på den sista delen av ovalen. Wyman hade tillräckligt med fart för att hålla Herfoss och Rispoli bakom sig över mållinjen med en fördel på 0,018 sekunder över Herfoss och 0,137 sekunder över Rispoli. Försvarande King of the Baggers-seriemästare Hayden Gillim slutade fyra på RevZilla/Vance & Hines Harley-Davidson Road Glide, 0,837 sekunder bakom Wyman.

"På det sista varvet var vi nästan parkerade, men jag vägrade att passera för att leda loppet förrän det räknades", sa Wyman. "Jag såg en möjlighet komma ut ur chikanen och kunde just hålla dem bakom mig för att vinna."

Det andra King of the Baggers-loppet på lördagen såg Wyman, Rispoli, Herfoss, Gillim och Factory Indian-föraren Tyler O'Hara bryta sig loss från gruppen tidigt i loppet och byta positioner varje varv. På det sista varvet ökade Herfoss avståndet till Wyman på raksträckan men bromsade sent och missade ingången till chikanen, vilket gav Wyman en chans att slå till. Wyman fick igen en stark acceleration in på den sista delen av den högbankade ovalen och lyckades springa ifrån Herfoss till mållinjen med 0,137 sekunder. Rispoli slutade 1,518 sekunder bakom på tredje plats.

"Jag var i överlevnadsläge på det sista varvet", sa Wyman. "Jag förlorade min snabba växling och jag skulle vara glad att komma tvåa, men Herfoss gav mig en chans och vi fick det att fungera. En stor eloge till hela mitt Harley-Davidson-team för allt deras hårda arbete den här helgen."

"Vilken overklig helg", sa Rispoli. "Det var så mycket nervositet inför loppen. Så det var en enorm lättnad att få två pallplatser i min första helg med Factory Harley-Davidson-teamet. Jag är så glad för hela teamet, och jag vet att vi kommer att vara en kraft att räkna med i kommande rundor."

Efter 2 av 18 rundor i MotoAmerica Mission King of the Baggers-serien 2024 leder Kyle Wyman med 50 poäng. Herfoss är tvåa med 40 poäng, följt av Rispoli med 32 poäng och Gillim med 24 poäng.

Harley-Davidson® Factory Racing återvänder till handling vid Red Bull Grand Prix of The Americas, 12-13 april på Circuit of The Americas i Austin, Texas.

Mission King of the Baggers-serien presenterar tävlingsklara amerikanska V-Twin-touringmotorcyklar. Harley-Davidson® Factory Racing Road Glide®-motorcyklar drivs av modifierade Screamin' Eagle® Milwaukee-Eight® 131 Performance Crate Engines. Teamets motorcyklar har också uppgraderade fjädringskomponenter, inklusive Screamin' Eagle/Öhlins Remote Reservoir Rear Shocks, samt tävlingsavgas, tävlingsdäck och lättviktiga karosser.

Harley-Davidson® Factory Racing sponsras av Mission® Foods, Rockford Fosgate®, Brembo®, Öhlins®, Protolabs®, SYN3® smörjmedel och Screamin' Eagle® Performance Parts and Accessories.

MotoAmerica King of the Baggers Loppresultat - Daytona International Speedway Lopp 1